Přejít na menu

Ranní jóga a pasení ovcí - (Foto) blog

Správa článků

Vyhledávání Vyhledávání
pátek 16. září 2016

Jízda ze Znojma při vinobraní

Jízda busem ze Znojma během vinobraní je fakt zážitek, zvlášť když máte taky ještě něco v krvi.

Nastoupili dredatí vyhulenci z Rajchu a za ně si náhodou sedli dredatí vyhulenci místní. Konverzace začíná frází ,,Smoke weed, smoke weed?” Češi německy neumí a anglicky jen poskládat pár slov. Obligátní konverzace ohledně cesty z Rajchu do Znojma (,,jak dlouho jste jeli” = ,,time ride, time ride?”, ,,jak je to daleko” = ,,how … jak se řekne kilometr? how miles?”) byla korunovaná odpovědí na nějakou otázku rakušáků: ,,no… vesměs yes”.

V zácpě u lázní sleduju šílený pouťový atrakce a jejich dunění mi trhá uši. Normálně za oknem nic z konverzace lidí venku nemám, ale tady se cítím být její součástí, protože venku je tak strašnej řev, že mládež se stejně musí dorozumívat neverbálně. Je to taková burácející groteska.

Na Přímětické stojíme v zácpě dlouho - přes kruháč se tam promenujou koně s jezdci v historických kostýmech. Průvod uzavírá hned za posledním koňským zadkem oranžově blikající čisticí vůz.

Na další zastávce nastupují mraky lidí s burčákem v ruce. Huličům už dochází témata, suše komentují zaparkované policejní auto jako “fucking system” a domlouvají se na dalším společném postupu: ,,Smoke weed, bus station, smoke weed!

V Hónanově pak vystoupí a rozkládají se v budce čekárny. V autobuse je hned začnou rozebírat a drbat místní vochlastové. Když pozdějc vystoupí i ti, tak je i huliče zase rozebírá nějaká rodinka se třema dětma a malý klučina si sedá na místo jednoho z huličů a imituje jeho pohyby, dělá, že bude zvracet a švitoří: ,,Dejte mně kybl, dejte mně kybl!”

V Ješovicích s nepřítomným výrazem vystupuje ještě strhanější klon J. X. Doležala a utahaná padesátnice se loučí se svou kamarádkou: ,,Konečně doma. Už se těším, až si dám kafe a pustím si televizu.”

Když pak vystoupím v naší ztichlé dědině já, rozštěkají se do tmy psi.

pátek 16. září 2016

Teambuilding na Baldovcu

Letošní skupinobudování. Jak zamlada;-)

 

  • cesta na kole z Blanska s převýšením 300 metrů nahoru... ale určitě jsme strávili víc času jejím plánováním než samotným výjezdem včetně škopků
  • náš tým chlastal nejvíc: kromě seniorů až do mrtva... a na chatce jak zamlada:)
  • pražská kolegyně L., o jejíž existenci (i o existenci její pracovní pozice) neměl nikdo tušení, chrstla M. do ksichtu tatranský čaj, zpívala s náma do rána u táboráku a pak nevěděla ve které chatce bydlí, takže jsme lezli do všech
  • vedro, koupání v bazénu, wellness, Macocha a celý den sporty - tenis, nohec a fotbal do mrtva
  • podařilo se propojit ty správný lidi, aby si vyříkali i zahnívající věci pracovní
  • druhý večer dopíjení bečky do rána, kolem krouží ochočená lička s huňatým ohonem a zatahuje oběti za dobrodružstvím do tmy
  • hranice extravagance - anglické turné české venkovské kapely, národní identita a Mira z Brna (nebo od Kyjova?) co má rád dechovky
  • stínohra od táboráku na spící chatku: ,,J.T. nechlastá, nebudou prémie!"
  • poslední ráno na výlet do Holštejnských jeskyní jen osm lidí ze sta
  • zpáteční cesta na kole podzimní, melancholická a lehce mimo
  • spánek 15 hodin za poslední čtyři noci

Fotku kradu Standovi, když už nás na FB tak zákeřně označil v akci;-) 

pátek 19. srpna 2016

30

Díky všem za přání, čas a dítě uhání!;-)

Oslavil jsem to škopkem při večerním pasení ovcí a Darinka si jako dárek pro mě připravila svý první opravdový chození. Díky!

pondělí 8. srpna 2016

Ranní jóga a pasení ovcí

Každodenní idyla v ranní rose... je jenom na fotce. V reálu při cvičení s nadávkama pořád vybíhám k hadici a vodní sprškou rozháním ovce od záhonků.

úterý 2. srpna 2016

Tři grácie na zahradě

Synchronní likvidace trávy napříč živočišnými druhy.

úterý 14. června 2016

Darča drandí

... a nevadí jí ani pády. Brm-brrrm!

pátek 3. června 2016

Zabíjačka Fanóša

Zabíjačka našeho prvorozenýho beránka - kolegové, slivovica a Darince mohly vypadnout oči z pohledu na masíčko.

Komentáře

Honza D.

No vidíš, jak to jde :D

mira

no tak teda přidávám další no...

Honza D.

Jenom 1 fotkaa ?