Přejít na menu

Raketový pohár: pinec - (Foto) blog

Správa článků

Vyhledávání Vyhledávání
pondělí 29. února 2016

Máme druhé jehně - PřeMa

Naše druhé jehňátko se narodilo v noci na 29. 2. 2016 a jmenuje se Přema - což je zkratka z PŘEkvapení MAjitelům :D

V neděli večer byly ovce poplašený a nejvíc bláznila Lízina, která běhala z chlíva do kotce a zpátky. V pondělí brzo ráno nás probudilo békání. Šla jsem se podívat do ohrady a naproti mi běželo novorozené jehňátko. Zaradovala jsem se, že si konečně Maruna dala říct, než jsem si všimla, že se jehně pořád motá okolo Líziny. Nakonec se ukázalo, že jako chovatelé máme ještě rezervy - nejenom, že jsme nepoznali, že je taky Lízina "v tom", ale navíc jsme psychologicky úplně špatně odhadli změnu v jejím chování. To, že po narození bráchy začala blbnout, nebylo kvůli tomu, že už nemá mámu jenom pro sebe, ale kvůli tomu, že jí došlo, co ji bude brzo čekat! :)

 

sobota 27. února 2016

Náš byt ve Znojmě

Fotky našeho bytu z realitky. Budoucí sídlo Kvasniců má úctyhodné míry: 4+1, 230m2, 5. patro. Byla to láska na první pohled - a za půl roku už z nás budou Znojmáci! 
úterý 23. února 2016

Vaněček, syn Ivanův

Malina zvládla bahnění ají před početným publikem a porodila našeho prvního letošního beránka. Až z toho jeho tatovi Ivanovi spadla ten den ze třešně hlava...

Sotva jsem poslední lednovou sobotu v poledne dorazil z tenisovýho turnaje, všimli jsme si, že na Malinu jde bahnění. Místo připravenýho kotce si stejně jako loni začala vyhrábávat důlek přímo ve chlívě, takže jsme vyvedli ostatní ovce na pastvu a dohlíželi nad průběhem. O půl druhý začalo vykukovat něco slizkýho a děsivě černýho (pozdějc se ukázalo, že beránek má černý nohy a zbytek těla má bílo-černý) a během pár minut bylo jehně venku.

Do toho nám přišla návštěva, takže Malina měla o publikum postaráno - všichni se tlačili u dveří do chlíva a rozplývali se nad slizkým novorozencem, kterýho Malina pečlivě olizovala od plodovýho vaku. Po dvaceti minutách jehně vstalo a všichni tak usilovně zjišťovali pohlaví. Když jsme po pár minutách vzrušeně vykřili: ,,Só to kule!”, zbývalo beránkovi vybrat jméno. Pro dodržení rodinné tradice dostal po tatovi Ivanovi jméno Vaněček a že byl okamžik jeho zrození magické potvrdilo ají to, že ten den spadla z třešně Ivanova hlava.

Janča pak ještě hlídala vyvržení placenty, Malinu ají Vaněčka jsme pak vydezinfikovali slivovicó a pozorovali jak od mámy pije.

Zbytek stáda přenocoval tu noc venku a druhé den, po vykydání chlíva, jsme je pustili dokupy. Jediné problém byl s Lízinou - Vaněčkovou o rok starší ségrou - té ze zjištění, že už není mámina jediná, hráblo. Začala zblázněně běhat, békat, začala být bojácná, nesmí se ňu šáhnout, z Vaněčka má panickó hrůzu a to všechno už jí od tý doby zůstalo...

Vaněček zatím vesele kyne a je to naše nejšikovnější jehně - nebojácný, živý, po týdnu začal žmoulat seno a po dvou týdnech už je z něho pěkné válec. Bohužel od chvíle, co jsme uviděli ty jeho kule, to má spočítaný: bude z něho hlavní chod na moje srpnový třicátiny.

Dál čekáme na bahnění Maruny - potvora chlupatá si dává na čas. Jesi to nestihne do pátku, tak budem muset odvézt Vaněčka na kastraci samotnýho, bez případnéch bráchů.

Poznámka k fotkám: najdete kočku?

neděle 14. února 2016

Dva roky v Olšanech

Ne Valentýna, ale dva roky strávené v Olšanech dneska slavíme. Při té příležitosti jsem dal dohromady panoramata zahrady focené každou sobotu z ložnice.

První rok byl ve znamení zahrady a ovcí, druhý pak Darinky...

Poznámka k fotkám: Fotky jsou z prvního roku, takže je tam zachycená i naše zahradní svatba a taky GoWest párty. Loni na jaře jsme pak dali do okna síť, takže jsem s focením musel přestat:)

Komentáře

mira

Dík, však to byla hokna to dat do kupy!

Honza D.

Ten spojený obrázek z proužků je super ! :-)

pátek 29. ledna 2016

Tenisový turnaj

Třetí raketový turnaj aneb šest hodin na kurtech Morendy.

pátek 1. ledna 2016

Sněhulákova svatyně

Konečně už vkusná vánoční výzdoba dorazila ají na lont: umělohmotné sněhulák a milión blikátek na balkóně v Habešu!

neděle 27. prosince 2015

Asistentka s hmoždinkou v puse

Už to začíná: co dělá tatínek, to musí dělat Darinka taky...

Komentáře

teta Jarka

Sledujeme malou pomocnici :-)

čtvrtek 24. prosince 2015

PF 2016

Veselé Vánoce a v novém roce hodně radosti přejí Kvasnicovi.

čtvrtek 17. prosince 2015

Darinka 9+9

Devět měsíců jsme se na ni těšili a devět měsíců už je s námi!

úterý 15. prosince 2015

Raketový pohár: pinec

V našem Raketovém poháru jsme se po badmintonu utkali v pincu

pátek 11. prosince 2015

Tatínek se vrátil z vánočního večírku...