Přejít na menu

Kuchání a porcování kapra

Správa článků

Vyhledávání Vyhledávání
23.12.2014 20:58
,
Počet přečtení: 399
Jak vykuchat a naporcovat kapra. 

Kuchání 

  • bacha na žluč (uprostřed dole, tmavý váček)

Porcování

Nejlepší způsob je dělat filety odřízlé od žeber:

  1. Naříznout hřbet ze dvou stran kolem hřbetní kosti
  2. Odříznout hlavu (včetně skřele a přední ploutve)
  3. Odříznout filetu z celé strany kolem páteře a opatrně po žebrech až dolů
  4. Při porcování odříznout spodní část - pupek
  5. (případně odříznout kůži)

Moje rady z vlastní praxe:

  • nejde to tak lehce jak na videu tomu chlápkovi, on už to musí mít předchystaný a je to prostříhaný :)
  • jako každej rok budu nadávat a dělat to dvě hodiny
  • musím se smířit s tím že zůstane maso u hřbetu i žeber, aspoň bude na polívku
  • řezání jednoduše kolem žeber nožem naplocho není možný bez toho aby tam zůstávalomaso u kostí - už kvůli tomu, že nůž je rovnej a žebra zaoblený!
  • dost se hodí používat utěrku aby rybka neklouzala
  • odřezávání kůže - nejhorší je začátek, když se to za kůžu nedá chytat... pak už to griblování jde docela dobře, stačí silně tlačit nůž ploše ke stolu... ani toho konce netřeba se bát
Vytvořil 23. prosince 2014 ve 20:59:11 mira. Upravováno 5x, naposledy 22. prosince 2018 ve 23:09:04, mira


Diskuze ke článku

Vložení nového komentáře
*
*
*