Přejít na menu

Měsíc s Dárečkem - (Foto) blog

Správa článků

Vyhledávání Vyhledávání
středa 20. května 2015

Druhý měsíc s Darinkou

Uteklo to jako voda a už jsou mi dva měsíce.

pondělí 18. května 2015

Darinka zapíjí Klárinku a Toníčka

Druhý květnový týden se urodilo plno mimin, takže jsme to s Darčou zapili. To jenom mamka musí abstinovat...

čtvrtek 14. května 2015

Zarámuju si na zeď Jardův portrét!

Čtvrtfinále MS v Práglu: ČR vs Finsko 5:3!

Neuvěřitelný - před deseti rokama jsem se bál, že už Jarda skončí a myslel si, že vidím jeho posledí zápasy v reprezentaci. Ale poslední dva tři roky získávám čím dál jistější pocit, že Jágr je fakt Bůh a je nesmrtelnejnikdy neskončí a bude hrát čím dál líp!

Chtěl bych vidět sestřih všech Jarynovéch akcí z toho zápasu - tolik nápadů - přihrávek, nahození a střel... bylo mně jasný, že mu tam něco musí spadnout. Teda že jeden - tomu druhýmu jsem ani nevěřil a jen se překvapeně blaženě zatvářil: ,,To si děláš prdel?!"

Darince jsem vyvěsil vlajku na postýlku, i když celej zápas prospala jak nemluvně a nevzbudil ju ani můj oslavný řev.

úterý 5. května 2015

Pasák s vodítkem

Přece nebudu sekat před barákem sekačkou! Stačí Rafovi sundat obojek a jdem na to s Malinou...

pondělí 27. dubna 2015

Cirkusová atrakce začíná přijímat diváky!

Dneska mají holky po šestinedělí a tak začínáme přijímat návštěvy.

Kdo dorazí, toho čeká krocení dravých mimin, zasvěcení do tajů přebalování a ukolíbávání a jako bonus na zahradě stádo ubékaných ovcí.

čtvrtek 23. dubna 2015

Táborák s dobytkama

Kočka loví psa, pes utíká před beranem, jehňata užírají buřty a drcají do kočky a mimino k tomu řve z okna na celý olšanský údolí: první letošní táborák!

Potřebovali jsme spálit ožraný smrkový větve od ovcí a tak babička zažehla první táborák.

Rafa pořád otravuje s Kongem a vrhá se za ním mezi Oveny, ale když se mu zakutálí pod rohatýho Ivana, tak radši vycouve.

Lilitka už se otrkala a chodí okýnkem ze sklepa ven, takže přiběhne za náma, lozí po třešni, žere česnek medvědí a hlavně běhá s Rafem pro aporty. Když toho má dost, tak se přijde za náma pomazlit anebo se jde přitulit k Rafovi.

Oveny si vybékávají abysme je vypustili na druhou půlku oplůtku a když neuspějou, tak aspoň zvědavě nadzvedávají větve nachytané ke spálení, aby se dostaly k trávě, co pod nima za poslední týdny vyrašila. Lízina s Fanóšem se škádlí a poskakujou a Líza nakonec ke hře přibere i kočku a nebohou Lilitku postrkává podél plotu.

Fanóš v nestřeženým okamžiku přiskakuje k lavičce u ohně a luxuje talířek s mastným od buřtu a hlavně s chlebem. Dobrá náhrada za mlíko od maminy, která zase nemá náladu mu postát!

Darinka je už dneska vyvětraná, takže tomu přihlíží jenom z okna a dospělí se u ní musí střídat. Mamku si umí přivolat pekelným křikem, který se rozlíhá údolím - jen ať celá dědina ví, že to u nás žije!:)

pátek 17. dubna 2015

Měsíc s Dárečkem

Výběr fotek z prvního měsíce života s Darinkou.

pondělí 13. dubna 2015

Odpolední siesta

úterý 7. dubna 2015

Jak to kynulo...

... aneb pupík měsíc po měsícu.

pondělí 6. dubna 2015

Veselé Velikonce 2015

... přejou (nejen) mláďátka z Kvasnicovy farmy!

pátek 20. března 2015

Darinka

Díky všem za gratulace a pro nedočkavce přidávám pár fotek. Holky jsou zatím v porodnici, zdravý a veselý;-)

středa 18. března 2015

Dáreček je tady!

Darinka se rozhodla nejdřív vystrčit jenom zadek a pro jistotu se na svět nejdřív pořádně vykadila - a až úplně nakonec vykoukla hlavičkou, ale mamka přirozený porod koncem pánevním zvládla parádně.

Její první slova byla "já já já!" a pak už se pustila do usilovnýho cumlání mamky a houpání u nadšenýho taťky...

Teď už zbývá ju jenom zapít a nejlíp slivovicou, která je jenom o hodinu mladší než Darinka.

Takže volám všechny co drželi chlastací pohotovost do akce!;-)

úterý 17. března 2015

Vyfotit a hurá do porodnice!

pondělí 9. března 2015

Asistence u porodu Lízinky

Během noci na neděli jsme asistovali Malině s porodem - máme nazrzlou holku Lízinku!

Franta před porážkou úspěšně obskočil obě naše bahnice a ty jsou přesný jak hodinky - po 17 dnech od narození Fanóška přišlo bahnění na Malinku.

Při odpoledním krmení najednou Malině ztuhl úsměv a zůstala stát čelem ke zdi. Bylo jasný, že dneska to bude. V jedenáct večer jsem ji přistihl ve chlívě při zuřivým vršení sena do pelechu. Jinam jít nechtěla, tak museli ostatní - Malinu jsme zavřeli ve chlívě a zbytek stáda spal venku.

Budíka jsme měli na půl třetí v noci, ale už o půl druhé nás vzbudilo békání. Ve chlívě už ležela Lízinka, malá, hezká, slizká. Následovaly starosti s očištěním (Malina začala futrovat přinesený seno a vykašlala se na čištění malé), desinfekce pupeční šňůry, starosti s porodníma cestama, čekání na placentu, první zoufalý pokusy o postavení se na nohy, vystříhávání kolem vemen, marný hledání máminéch cecků (Lízina se narodila s představou, že vemena mají maminy hned pod bradou anebo že je má pan chovatel pod kolenama)...

Nakonec jsme vzdali všechny násilný pokusy a nechali holky samotný ve chlívě ať si poradí samy. A když jsme tam pak šli už za denního světla, malá zrovna dudala a pak už vesele běhala po chlívě.

Oproti Maruně je Malina mnohem starostlivější matka, pořád je kolem malé, ale nejsou tak úzkostlivý a nechají na sebe obě v klidu šáhnout. Chcou ale klid od ostatních ovcí (hlavně od divocha Fanóša), takže se jich trochu straní. Taky Malina malou hezky olizuje, takže žádný pokaděný boule pod ocáskem jako měl Fanóšek se už neopakujou.

Odpoledne jsme nechali stádečko dohromady aby se seznámili, ale na noc byly zase holky zavřený samy v chlívě. Od pondělí už jsou ale po kupě a Fanóš získal partnerku pro pošťuchování ve své váhové kategorii...

neděle 8. března 2015

Pozor, v ložnici je Slunce

neděle 1. března 2015

Jaro ve vaně

Člověk se chce jednou za čas jít vykoupat a ve vaně najde tohle...

... zatoulané zrnko ovčího ječmena žije si svým vlastním životem.

A já budu muset s očistou počkat do žní...